Speak your mind!

Ett samarbete mellan Konstfrämjandet och Pantrarna i Göteborg.

Vi är många i orten som låter våra tankar, berättelser och känslor ta sig uttryck i olika konstformer. Vissa av oss skriver poesi, raptexter eller berättelser. Andra uttrycker sig med hjälp av färg och form genom exempelvis att måla, rita eller graffa. Oavsett vilka metoder vi använder så utgår vi ifrån oss själva, våra erfarenheter och våra berättelser. Våra texter, bilder och vår musik bär på våra budskap, drömmar och historier.

Men konsten som produceras i orten ges sällan samma värde och plats som den så kallade ”fin-kulturen” i staden. Jag som själv är från orten kan inte relatera till konsten som ställs ut på museerna i stan. För mig så är det allt förutom fint. Men som mycket annat i vårt samhälle så definieras konsten utifrån det vita majoritetssamhället. Därför vill jag och andra konstutövare från orten skapa vår egna plattform att skapa och presentera vår konst.

Vi kallar det Speak Your Mind, eftersom vi anser att konsten är tankar som tar form och blir greppbara. Detta är början av förortens egna konströrelse där vi definierar vad som är konst utifrån oss själva och låter den ta platsen och uppmärksamheten som den förtjänar.

Om du utövar någon form av konst, typ skriver, målar eller gör musik och vill ha en plattform där du tillsammans med andra från orten kan utvecklas och få chansen att ta plats med din konst så tveka inte att gå med i Speak your mind-verksamheten!

/Sabrin Jaja, ordförande, Pantrarna

Visa alla