Ansök till Skrivarskolan Qalam

GBG Poesifestival: BZR (2018) Foto: Aftab Soltani

En poesi-föreställning ska sättas ihop inför Göteborgs poesifestival 2019. Vill du vara med? Ansök då till den prisbelönade skrivarskolan Qalam som anordnas av Forum för Dekoloniala feminister i samarbete med Konstfrämjandet Göteborg och Göteborgs Poesifestival.

Kursledaren för skrivarskolan är Johannes Anyuru – författare, dramatiker och poet, vinnare av Augustpriset för årets skönlitterära bok 2017. Skrivarskolan består av 14 träffar. Första träffen äger rum 7/4 och fortsätter sedan varannan söndag fram till början på november, med kortare uppehåll under juni och juli. Kursen kommer att mynna ut i en gemensam poesi-föreställning där deltagarna framför de texter de jobbat med under kursens gång. För att kunna medverka i poesi-föreställningen krävs det att du kan närvara minst 12 kurstillfällen.

Observera att det endast finns plats för 13 kursdeltagare. Ansök till kursen senast 3/4

Ansök här


Urval görs av skrivarskolans arbetsgrupp och baseras på sökandes motivering och möjlighet att fysiskt närvara på samtliga kursträffar. Information om plats för kursen meddelas vid antagningsbesked.

Visa alla