Konstfrämjandet Västra

2

Konstfrämjandet Västra

Göteborgs Poesifestival 2019

Göteborgs poesifestival 2019 äger rum den 14 december på Bio Roy i Göteborg. Årets festival är ett möte av röster från olika generationer och bakgrunder som sällan får chansen att tala på en scen och ännu mer sällan med varandra.

Vi lever i en tid där avståndet mellan åldrar är större än någonsin. Sociala medier och det snabba samhälle vi lever i gör att människor använder sig av helt olika sätt att kommunicera. I takt med att sätten vi samtalar på förändras försvinner ofta dialogen mellan åldrar.


De äldre och yngre pratar ofta om men sällan med varandra. Därför vill vi erbjuda ett forum där föräldrar och barn får mötas i ögonhöjd och lyssna på varandra.


Göteborgs poesifestival 2019 är ett möte av röster från olika generationer och bakgrunder som sällan får chansen att tala på en scen och ännu mer sällan med varandra.


Vi använder poesin för att låta de yngre berätta om sin nutid medan de äldre använder samma verktyg för att berätta om de erfarenheter och händelser som skapat tiden vi lever i.


Förhoppningen är att skapa ett möte som ökar förståelsen. Mellan generationer och därmed människor.


I Bio Roys foajé:
Utställning av: Sanaz Nikseresht & Aftab Soltani
Poesiuppläsningar
Musik
Bazaar/marknad
Dj


På Bio Roys Scen:
Panelsamtal med yngre och äldre poeter.


Poesiuppläsningar av:
Parvane Hajilou
Gun-Britt Petterson
Jeanette Montoya
Mirna Ticona


Föreställningar av:
”Mer än ord”
(Skrivarskola i regi av Vic Vem)


”Qalam”
(Skrivarskola i regi av Johannes Anyuru)