Konstfrämjandet Västra

2

Konstfrämjandet Västra

Aktuellt

Nyheter

Nu öppnar ansökan till skrivarskolan Qalam 2020!

För fjärde året i rad kommer den uppskattade skrivarskolan Qalam att hållas med den prisbelönade författaren Johannes Anyuru som lärare. Skolan utgår från tanken att skrivande och språk är viktiga i processen för att avkolonisera sinnena och samhället.

Göteborgs Poesifestival 2019

Göteborgs poesifestival 2019 äger rum den 14 december på Bio Roy i Göteborg. Årets festival är ett möte av röster från olika generationer och bakgrunder som sällan får chansen att tala på en scen och ännu mer sällan med varandra.

Ansök till Skrivarskolan Qalam

En poesi-föreställning ska sättas ihop inför Göteborgs poesifestival 2019. Vill du vara med? Ansök då till den prisbelönade skrivarskolan Qalam som anordnas av Forum för Dekoloniala feminister i samarbete med Konstfrämjandet Göteborg och Göteborgs Poesifestival.

Konstfrämjandet öppnar distrikt i Göteborg

Efter många år med olika samarbetsprojekt i regionen startar Konstfrämjandet ett distrikt i Göteborg. Distriktets verksamhet bygger vidare på den som bedrivits genom projekten, och fokus ligger på delaktighet, självorganisering och postkoloniala perspektiv på konstscenen.

 • Rörelsens andning

  Värmland Ett möte med Arbetarrörelsen Arkiv (ARAB) och konstnärers praktik som öppnar dörrar för framtida omfamningar.

  Läs mer
 • KKV Värmland

  Var Gral är vet ingen,
  men djupast i tingen
  bo gnistorna hemligen kvar
  av ljus, som i livsdrycken var.

  Läs mer
 • Strukturella mönster och vithetens monster

  Konstfrämjandet Strukturella mönster och vithetens monster är ett projekt som önskar synliggöra villkoren för konstarbetare utifrån hur rasism, diskriminering och vithetsnormer påverkar dom som rasifieras som icke-vita. Bidra till projektet genom att svara på frågor om dina erfarenheter av rasism, diskriminering och vithetsnormer inom den svenska konstvärlden.

  Läs mer
 • Sommarlov i Gottsunda

  Uppland SyskonSKAP håller i workshoppar för alla åldrar. Prova på animation, mosaik, måleri mm. Vi finns i Kulturpunkten kl 14.00–16.00 på vardagarna.

  Läs mer
 • Utställning: Julia Olofsson

  Bergslagen I utställningen ”Time will flow” visar Julia Olofsson verk i teckning och olja på trä.

  Läs mer
 • Kostnadsfri kurs för ungdomar i StopMotion-animation

  Kraft (Sörmland) Det är en professionellt utrustad studio där vi arbetar med samma teknik som i Pingu, Wes Andersons Fantastic Mr. Fox eller Tim Burtons The Nightmare Before Christmas.
  Det kallas för Stop Motion-animation. Det är en teknik där du får vanliga material som trä, päls, ståltråd och lera att leva. Sarah Gampel och Emma Hjelm leder kurserna i sommar.

  Läs mer