Konstfrämjandet Västra

2

Konstfrämjandet Västra

Aktuellt

Nyheter

Nu öppnar ansökan till skrivarskolan Qalam 2020!

För fjärde året i rad kommer den uppskattade skrivarskolan Qalam att hållas med den prisbelönade författaren Johannes Anyuru som lärare. Skolan utgår från tanken att skrivande och språk är viktiga i processen för att avkolonisera sinnena och samhället.

Göteborgs Poesifestival 2019

Göteborgs poesifestival 2019 äger rum den 14 december på Bio Roy i Göteborg. Årets festival är ett möte av röster från olika generationer och bakgrunder som sällan får chansen att tala på en scen och ännu mer sällan med varandra.

Ansök till Skrivarskolan Qalam

En poesi-föreställning ska sättas ihop inför Göteborgs poesifestival 2019. Vill du vara med? Ansök då till den prisbelönade skrivarskolan Qalam som anordnas av Forum för Dekoloniala feminister i samarbete med Konstfrämjandet Göteborg och Göteborgs Poesifestival.

Konstfrämjandet öppnar distrikt i Göteborg

Efter många år med olika samarbetsprojekt i regionen startar Konstfrämjandet ett distrikt i Göteborg. Distriktets verksamhet bygger vidare på den som bedrivits genom projekten, och fokus ligger på delaktighet, självorganisering och postkoloniala perspektiv på konstscenen.

 • Curera

  Norrbotten Konstfrämjandet Norrbotten drar igång året med ett nytt projekt för att synliggöra curatorer.

  Läs mer
 • Start för Curera i Norrbotten!

  Konstfrämjandet Hos Konstfrämjandet Norrbotten drar nu projektet Curera igång. Med start den 30e januari presenteras genom projektet en rad samtal om curatorers situation på olika konstinstitutioner i Norrbotten, parallellt med flera projekt skapade i samarbete med svenska curatorsstudenter och även ett nytt residens för curatorer i Norrbotten.

  Läs mer
 • Sara Rönnbäck

  Värmland "Performativiteten är för mig en metod där man ständigt tvingar tanken till rörelse för att förstå mer."

  Läs mer
 • Öppen ateljé vt 2023

  Västerbotten Är du mellan 13-18 år och nyfiken på konst? Kom till Öppen ateljé på Klossen och skapa under handledning av professionella konstnärer. Varannan onsdagkväll klockan 18.00-20.30 med start 8 februari!
  Öppen ateljé är gratis! Välkommen!

  Läs mer
 • Wander Wonder

  Västernorrland Sommaren 2023 öppnar konstprojektet längs vandringsleden 4 Berg, en ny stadsnära led i Örnsköldsvik med start på Varvsberget.

  Läs mer
 • Bokrelease och samtal på Swedenborgsgatan

  Konstfrämjandet Välkommen till Konstfrämjandet den 21 januari mellan 14.00-15.00 för att ta del i ett öppet samtal kring att distribuera konst. Tre personer som professionellt arbetat med att distribuera och marknadsföra konstverk delar med sig av sina kunskaper. Publiken är välkommen att delta med erfarenheter och frågor.

  Läs mer